Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

NEM LEHET DRÁGÁBB A DÍZEL ÉS A BENZIN 480 FORINTNÁL

480 forintban maximalizálja a kormány a dízel és a benzin árát. Ezt a mai Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az államnak garantálnia kell a megfizethető árakat akár a benzin, akár a rezsi esetében. A politikus kitért arra is, hogy a járványadatok alapján nem lehet megmondani, mikor lesz a negyedik hullám csúcsa, és arról is beszélt, hogy folyamatosan figyelik az adatokat és egyelőre nem szigorítanak.


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványügyi adatok ismertetésével kezdte a mai Kormányinfót. Ez a hullám annyiban különbözik az előzőektől, hogy van fegyver ellene, az oltás – hangsúlyozta a politikus. Oltási akcióhetet indít a kormány - emlékeztetett. * November 22-től 101 oltóponton előzetes bejelentkezés nélkül lehet majd oltáshoz jutni. Nem tudni, mikor lesz a negyedik hullám csúcsa, lehet csak december végén. Minél többen oltatják be magukat, annál gyorsabban lehet túllenni a negyedik hullámon.- mondta a miniszter.

A kormány tárgyalt a rezsiárakról. Európában energiaválság van, a földgáz ára az európai piacokon 400 százalékkal nőtt átlagosan, az a villamosenergia árat is felvitte. Hazánkon kívül minden európai országban nőtt a rezsi ára, az állam legfontosabb feladata a megfizethető árak garantálása. - hangsúlyozta a politikus. Éppen ezért fontos döntést hoztak a benzinárral kapcsolatban: 480 forintban maximalizálja a kormány a dízel és a benzin árát. Ez az intézkedés a következő három hónapra vonatkozik, ezt követően felülvizsgálják a most hozott döntést.

 

Szerző
Szanyi Brigitta