Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

MEGKEZDTE A FELKÉSZÜLÉST A TÉLRE A KATASZTRÓFAVÉDELEM

Az év leghidegebb időszakára készül a katasztrófavédelem. Az elkövetkező hónapok a szélsőséges időjárás miatt számos kihívást tartogat. A feladatokról társszerveivel egyeztet a katasztrófavédelem.


Az előrejelzések szerint korán érkező, ugyanakkor viszonylag enyhe télre számíthatunk, rövid lehűlésekkel. Azonban a katasztrófavédelem a megyében is megkezdte a felkészülést a hideg hónapokra. A szakemberek fokozottan ellenőrzik a melegedőket és a hajléktalanszállókat. A szakemberek munkáját a téli időszakban a települések önkormányzatai, illetve olyan önkéntes szervezetek segítik, akik megfelelő technikai háttérrel rendelkeznek.

„Áttekintik a határozottan lebiztosított technikai eszközök nyilvántartását, állapotát. Ezek olyan technikai eszközök, melyek nem a katasztrófavédelem birtokában vannak, ugyanakkor szerződés alapján a tulajdonosok segítséget nyújtanak a téli időszakból adódó váratlan események felszámolására. Gondolok itt mezőgazdasági vállalkozásokra, akik traktorokkal tudnak segítséget nyújtani. Ha nagyon sok elakadt autó van, akkor szerződött partnerek lehetnek pl. autómentéssel foglalkozó vállalkozások, akik segíteni tudják a munkálatokat."- mondta Német Ádám a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője 

A katasztrófavédők a rendőrséggel és a Magyra Közút munkatársaival koordinációs értekezletet tartottak a kritikus időszak feladatairól. Az egyeztetés témája a tél során bekövetkező közlekedési fennakadások megoldása volt. Mondta Németh Ádám, aki hozzátettek, a közútkezelő társaság a napokban kezdi meg hagyományos gépszemléit.

A kiemelt hónapokban a közműszolgáltatókkal is szorosabb kapcsolatot tart a katasztrófavédelem, annak érdekében, hogy egy szolgáltatás-kiesés okozta probléma a lehető leghamarabb felszámolható legyen. Tájékoztatott a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

 

Szerző
Hatvani Brigitta