Szolnok TV

Ma 2022. Május 22. Vasárnap, Júlia, Rita napja van.

MEGYEI ADOMÁNYT KAPTAK A FOGYATÉKKAL ÉLŐK

Pénzadomány a Vakok és Gyengénlátók, valamint a Siketek és Nagyothallok megyei egyesületének. A megyei önkormányzat évek óta támogatja a nehéz sorsú vagy fogyatékkal élő embereket, idén - a megye vállalkozóinak segítségével - 340-340 ezer forintot ajánlottak fel a két szervezetnek. A pénzből az éves rendezvényeket finanszírozzák majd az egyesületek


Csaknem 3500 vak és gyengénlátó, illetve ugyanennyi siket és hallássérült ember él Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az elmúlt évek pandémiás időszaka külön kihívás elé állította őket, megnehezítve a mindennapjaikat, nem egyszer a kommunikációt is. Talán nem véletlen, hogy a Megyei Önkormányzat idén a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületét, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Egyesülete Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetét támogatta rendhagyó karácsonyi süteményvásár akciójával. Rendhagyó, hiszen magát a sütivásárt a vírushelyzet miatt nem tudták megtartani, a térség vállalkozói azonban virtuális jószolgálati akcióként támogatták a kezdeményezést. Az elmúlt év végén 680 ezer forint gyűlt össze, melyet megosztva kapott a két szervezet.

A siketek és nagyothallók, valamint a vakok és gyengén látók is ez évi rendezvényeiknél használják fel az összeget.

Fények Vakondja, Nőnap, Anyák Napja, Egészségnevelési Nap, Fehér Bot Napja – a legfontosabb rendezvények az egyesület életében, jó helyre kerül az összeg -mondta az elnök.

A Siketek és Nagyothallók idén 50 éves helyi szervezete jubileumi rendezvényére költi majd a 340 ezer forintot.

A megyei közgyűlés azonban nem csak ezzel az adománygyűjtéssel támogatja a rászorulókat. 2021-ben a vírus okozta nehézségek ellenére is több tíz millió forintot tudtak adományozni a különféle szervezeteknek.

Az adománylevél átadását követően a megyei közgyűlés elnöke biztosította a szervezetek képviselőit: a megyéhez bármikor fordulhatnak támogatásért, mindig segítő kezekre találnak majd.

Szerző
Skultéty József