Szolnok TV

Ma 2024. Április 26. Péntek, Ervin napja van.

MENTŐAUTÓT ADOMÁNY

Nemes célból találkozott a zentai, halberstadti és a szolnoki Rotary Klub tagsága. A három szervezet partnersége hosszú évekre nyúlik vissza. A rotarysok alapvető célja a humanitárius célú adományozás. Egy ilyen kezdeményezésnek lehettek részesei szombat délelőtt a Tiszaligetben.


Mentőautó szirénája csendült fel szombaton a Campus parkolójában. Szerencsére ezúttal nem sürgős esethez kellett riasztani. *A halberstadti Rotary klub két mentőautót adományozott a Zentai Kórháznak. A klubok nem először találkozott egymással, barátságuk régre nyúlik vissza.

 

ANDY HAENSLER, elnök, Rotary Club Halberstadt

„Öt évvel ezelőtt egy rotarys barátjunkon keresztül egy mentőautót ajándékoztunk Zentának. Megtudtuk, hogy ez a mentőautó elromlott, sajnos javíthatatlanná vált, így úgy döntöttünk, hogy megnézzük milyen lehetőség van, és így szereztük ezt a két mentőkocsit.”

A zentai klub köszönetképpen ajándékkal fogatta a német testvéreiket. A zentai csatát ábrázoló kép átadása után, Gávris Szabolcs, a Rotary Club Szolnok jelenlegi elnöke elmondta nem csak Zenta városa lett gazdagabb, hanem mindazoknak, akik ebben az adományozásban részt vettek. Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere hozzátette, a mai világban, amikor hajlamos mindenki a saját problémájára koncentrálni, fontos az ilyen fajta nyitottság.

 

ALEKSANDAR DRAGIC, egykori elnök, Rotary Club Zenta

„A rotary klub, a rotary klub zenta is nagyon fontosnak tartja az egészségházak, a kórházak támogatását,az egészügyet támogatjuk mindenféleképpen, úgyhogy ez egy nagyon jó ötlet volt a szolnoki és a halberstadti barátainktól, hogy ilyen mértékben támogassák a városunkat, a kórházunkat, tehát az egészségügyet támogatjuk, ezt jó dolognak tartjuk, és a jövőben is támogatni fogjuk.”

A zentai Rotary Club egykori elnöke elmondta már csak némi papír munka és a szállítás hiányzik. Remélik pár nap múlva már munkába is állhatnak a mentő autók.

Szerző
Pető Dávid