Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

KUPAKUDARCOK UTÁN IDEGENBEN KELL HELYTÁLLNI

A labdarúgó világbajnoki selejtezők miatt hétvégén nem rendeznek fordulót a másodosztályú bajnokságban sem, a pólósokra és a kosarasokra viszont komoly feladat vár. Előbbiek a Vasas vendégei lesznek, utóbbiak pedig Körmendre utaznak.


Rossz emlékű nemzetközi kupameccset tudott le hét közben a Dózsa és az Olaj is. A pólósok az idegenbeli ötgólos vereség után a Vízilabda Arénában is hasonló arányban kaptak ki az olasz Ortigiától, így számukra befejeződött az idei nemzetközi kaland. Szombaton a magyar bajnokságban lesz érdekelt a csapat, ráadásul egy sok szempontból fontos mérkőzésen. A Vasas is elmaradt eddig attól, amit várni lehetett volna tőle, így Vad Lajos helyére új szakvezetőt nevezte ki a csapathoz. Aki az a Szlobodan Nikics, aki a Szolnoki Dózsa vezetőedzőjének, Zsivko Gocicsnak évtizedes cimborája. Hogy mást ne mondjunk, közösen nyertek olimpiai bajnoki címet a szerb válogatottal. A piros- kékek eddig két pontot vesztettek, még a Honvéddal játszottak 9-9-es döntetlent, így hét forduló után 19 pontjuk van. A Szolnok veretlen a bajnokságban, 21 pontjával csak azért áll a második helyen, mert kettővel kevesebb gólt lőtt, mint a Ferencváros. Szombaton a Komjádi Uszodában nagyon kemény küzdelem, igazi rangadó várható, amelyet az M4 Sport élőben közvetít délután fél háromtól.

A pólósokhoz hasonlóan vereséget szenvedett szerdán a Szolnoki Olajbányász is, ám a kosarasoknak legalább sokáig volt esélyük nyerni. Szombaton 18 órakor idegenben lép pályára a csapat, méghozzá Körmenden.  Az MTE négy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen áll, igen ám, de az eddigi nyolc meccséből csak kettőt játszott otthon. A Falcotól kikapott, a Pécset viszont magabiztosan győzte le. A legutóbbi fordulóban Székesfehérváron egyetlen ponttal kapott ki. Egy Körmend- Olaj mindig nagy meccs, így lesz ez valószínűleg szombat kora este is.

Szerző
Gutai István