Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

MSZP: AZONNAL CSÖKKENTSÉK AZ ÜZEMANYAGOK ADÓJÁT!

Csökkenteni kell az üzemanyagok adóterheit, hogy csökkenjen a brutális drágaság. Erről nyújtott be törvényjavaslatot az MSZP. Javaslatukl szerint az adócsökkentés legalább addig lenne érvényes, amíg a világpiac nem korrigálja az üzemanyagár-robbanást.


500 forint fölött az üzemanyag ára. Már alig találni olyan töltőállomást, ahol ennél olcsóbban lehet tankolni. Vannak szakemberek, akik szerint hónapokon belül a 600 forintot is elérheti az összeg. A kormány tehetne azért, hogy ne emelkedjen ilyen mértékben az üzemanyag ára, ám ezt nem teszi - mondta tájékoztatóján László Norbert szocialista városi alelnök.

Erről, az MSZP „Stop Orbán, Stop Benzinár” névvel hamarosan törvényjavaslatot nyújt be a Parlamentben -mondta a politikus. 2019-ben 6 és fél milliárd liter üzemanyag fogyott hazánkban. 2500 milliárd forint forgalom mellett 750 milliárd forint jövedéki adó folyt be az ország kasszájába -mondta Györfi Mihály az MSZP városi elnöke.

Az összegből a helyi tömegközlekedés fejlesztése is megoldható lenne -folytatta a városi elnök. A közel 2 milliárd forintból mintegy 20 új autóbuszt is vásárolhatna a város. Az önkormányzatokat idén is érintő elvonások után a jövedéki adó egyharmada segíthetné a települések működését is -hangzott el a tájékoztatón.

Szerző
Skultéty József