Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

MTV MUSIC WEEK SZOLNOKON

November 14-én élőben követhették nyomon a zenerajongók az MTV EMA popkultúrális díjátadó showt, melyet a történelemben először Magyarországról közvetítettek világszerte. Ennek keretében több nagyvárosban nagyszabású zenei eseménysorozatot rendeztek. Szolnokon a hétvégén a Bagossy Brothers Company együttes tagjai zenéltek.


2021-ben a történelem során Magyarország először közvetíthette élőben az MTV EMA nagyszabású zenei eseményt. Ennek felvezetéseként november 5-től egy héten át országszerte hazai közönségkedvenc előadók léptek fel több nagyvárosban.* Az MTV Music Week keretében Szolnokon a Bagossy Brothers Company együttes dalait hallgathatták a zenerajongók. A székelyföldi együttes tagjai már nyolc éve zenélnek együtt.

 

BAGOSSY NORBERT gitáros, énekes:
„Ketten vagyunk ugye testvérek, és a többiek régi barátok. Mindenféle formációban zenéltünk már együtt csomóféle feldolgozás zenekarban, dalok más nyelven, stb. És amikor megalakultunk már eldöntöttük, egyetlen egy saját dalunk volt, vagy kettő, eldöntöttük, hogy mi komolyan csak saját dalokat szeretnénk egy éven belül, vagy két éven belül játszani.”

Az Olyan Ő című számukat az egész ország ismeri. 2015 óta az újabbnál-újabb dalokat írnak, fellépéseket is csak a vírus miatt hagytak ki, azonban ezt az időszakot is a munkának szentelték. Az idei MTV-s felkérésnek kifejezetten örültek a fiúk.

„Nagyon örültünk neki, mert alapvetően igazi, kölyök korunkban igazi MTV-sek voltunk, úgyhogy most tiszta menő, hogy most ilyen rendezvénynek a keretén belül tudunk zenélni. És hát én amennyire tudom ezek választott helyszínek lehettek a zenekarok részéről, és tényleg nagyon rég nem voltunk Szolnokon, és azért esett Szolnokra a választásunk, hogy az a közönség is, aki itt van és nem tud nagyot utazni, ő tudjon eljönni rá.”

-tette hozzá az énekes. 

Az együttes utolsó koncertjét tartotta idén. A tagok hatalmas zenélésre készülnek a jövő évben. Így aki lemaradt a szombati fellépésükről, január 14-én az Arénában pótolhatja a koncertélményt.

Szerző
Sebestyén Andrea