Szolnok TV

Ma 2024. Április 26. Péntek, Ervin napja van.

HAZAI PÁLYÁN KAPTAK KI A SZOLNOKI FOCISTÁK

Sorozatban hatodik mérkőzését nem tudta megnyerni a Szolnoki MÁV FC. A csapat úgy kapott ki hazai pályán tegnap a Szegedtől, hogy gólt nem rúgott, sőt, kaput eltaláló lövése is csak a rendes játékidő hosszabbításában volt.


Ötös nyeretlenségi szériában volt a Szolnoki MÁV FC a Szeged elleni meccs előtt, a szurkolók abban reménykedhettek, hogy a világbajnoki selejtezők miatti szünetben lesz idő befoltozni a lyukakat. Nem sikerült. A folyamatosan romló állagú pályához ezúttal is a vendégcsapat alkalmazkodott jobban, a magasabb, erősebb szegedi középpályások sorra nyerték a párharcokat. Az első félidőben egyetlen lövés ment kapura, abból viszont vezetést szerzett a Szeged. A negyvenedik percben Horváth Krisztofer jó harminc méterről lőtt. A se nem túl erős, se nem igazán helyezett lövés középen megpattant valakin, Csáki Kálmán késve reagált, így a semminél kicsivel többet mutató Szeged mehetett előnnyel a szünetre.

A második félidőben sem javult a játék képe, igaz, tovább nem is romlott. A pálya középső harmadában gyürkőztek a csapatok, a szegedieket az idő már nem sürgette, a MÁV viszont nem tudott mit kezdeni a vendégek hatékony védekezésével. Sőt, a Szeged szerezhetett volna újabb gólt, de Csáki fölé paskolta a szabadrúgást. A támadó szekcióban frissített Csábi József vezetőedző, de az 59. percben beszálló Vólentet a nyolcvanegyedik percben le kellett cserélni, a szolnoki támadó egy ütközés során komoly térdsérülést szenvedett, nem is tudta saját lábán elhagyni a pályát. Ezt követően sem adott támadásban életjeleket a MÁV, a Szeged pedig eldöntötte a meccset. Molnár- Farkas rúgta át az egész pályát, Horváth Krisztofer szerezte meg a labdát, egy csellel becsapta védőjét és hét méterről a tehetetlen Csáki mellett a kapuba lőtt. A szolnoki csapatnak az egész meccsen két kaput eltaláló kísérlete volt: egy fejes, valamint közvetlenül utána egy lövés- történt mindez a 90. plusz harmadik percben.

A Szolnok legutóbb tíz éve tudta legyőzni hazai pályán a Szegedet. A legutóbbi tizennégy egymás elleni meccsből tízet nyertek a szegediek, négy lett döntetlen. A MÁV-nak vasárnap sem volt esélye még a pontszerzésre sem. Legutóbbi hat meccséből egyet sem tudott megnyerni a MÁV, ráadásul ismét úgy kapott ki hazai pályán, hogy nem lőtt gólt. A hatos negatív széria mérlege négy vereség és két döntetlen: egyetlen rúgott és nyolc kapott gól.

Szerző
Szolnok TV