Szolnok TV

Ma 2022. Augusztus 17. Szerda, Jácint napja van.

NEHÉZ IDŐSZAKON VAN TÚL AZ AGRÁRSZEKTOR

Az ország legerősebb agrárkamarai szervezete a Jász-Nagykun-Szolnok megyei -hangzott el a szervezet közgyűlésén. Az egyik legtöbb tagja megyénkben van a kamarának, ezért is fontos, hogy milyen az érdekképviselete. Az elmúlt évek komoly kihívások elé állították az agráriumot, de az akadályokat sikerült leküzdeni -mondta a szervezet megyei elnöke


Nehéz éveken, és kihívásokkal teli évkezdésen van túl az agrárium. 2022. csapadékmentes hónapokkal és jelentős árdrágulással kezdődött -mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. A műtrágya, a gépalkatrészek vagy az üzemanyag ára megemelkedett, így a legfontosabb kérdéssé az vált, miként lehet fenntartható módon, gazdaságosan működtetni az agráriumot. Ehhez támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség.

Az országnak biztonságra van szüksége -ezt már Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő mondta. Az agrárium biztonsága -véleménye szerint- a vidék kezében van. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott szerint nincs könnyű helyzetben az agrárium, hiszen az elmúlt másfél évben nem csak a covid, egyéb tényezők is nehezítették a mindennapokat. Szalay Ferenc szerint hazánknak minden tekintetben az önellátásra kell törekednie.

A Nemzeti Agrárkamara megyei szervezete 18 ezres tagságával az egyik legnagyobb hazánkban. A megyébe érkező támogatásokkal lehet a munkájukat segíteni -mondta Hubai Imre a megyei közgyűlés elnöke. A közgyűlésen elhangzott, idén is folytatódik a Magyarok Kenyere Program, melyben megyénk minden esztendőben kiválóan teljesít. 2022-ben már nem csak gabonával és liszttel, hanem pénzbeli segítséggel is lehet támogatni a rászorulókat, elsősorban a Kárpátalján élőket.

Szerző
Skultéty József