Szolnok TV

Ma 2024. Április 19. Péntek, Emma napja van.

NEM LESZ ÉVES PARKOLÓBÉRLET

Nem forgalmaz éves parkolóbérleteket az NHSZ. Ha a közgyűlés is elfogadja a cég indokait, akkor jövőre maximum egy hónapos időszakra újítható meg a jogosultság. A városüzemeltetési, városfejlesztési, és fenntartható fejlődés bizottságának mai ülésén a testület tagjai egy 100 millió forintot meghaladó ivóvíz- rendszer fejlesztési projekt megvalósításának is zöld utat adtak.


Fizetni továbbra is kell, ám az előre megváltható parkolóbérletek érvényességi idejét korlátozza a szolgáltató. Így javaslatuk alapján 2022- ben nem hoznának forgalomba éves bérletet.

 

LITS LÁSZLÓ ügyvezető, NHSZ Zounok Zrt.

„A pandémiás veszélyhelyzet az elmúlt években megmutatta, hogy ebből sok- sok konfliktus tud keletkezni és a javaslatunk, hogy jelen állapot szerint ezeket a bérleteket ne hozzuk vissza.”

 

Maradnak viszont a lakcímhez kötött lakossági engedélyek, melyek a tervek szerint január 31- ig lennének érvlényesek.

 

LITS LÁSZLÓ ügyvezető, NHSZ Zounok Zrt.

„Ugye kötelező a regisztráció amit elektronikusan és a belvárosi ügyfélközpontban is meg lehet tenni- ezután ne január ötödikéig lehessen megtenni, hanem a szolnoki lakosoknak január harmincegyedikéig.”

A havi bérlet megmarad, azt egész évre meg tudják majd vásárolni elektronikusan azok akik hosszabb távra szeretnék biztosítani a kényelmes parkolást. Az önkormányzat a napokban vette kézhez a város ivóvíz– rendszer fejlesztésére benyújtott pályázatának elfogadásáról szóló dokumentumot, melynek jóváhagyásáról a bizottság tagjai is szavaztak. Ennek értelmében- a saját erőt is beszámítva- 113 millió forintot fordíthat az üzemeltető a felszíni vízmű infrastruktúrájának javítására. A testület elé került továbbá a helyi közösségi közlekedés folytonosságát célzó előterjesztés is. A város megkezdte a tárgyalásokat a VOLÁNBUSZ ZRT.- vel a 2022- re vonatkozó szolgáltatás biztosítására. A dokumentumból kiderül, hogy míg a pandémia miatt az utazók létszáma lecsökkent, az üzemeltetési költségek drasztikusan nőttek- így a cég veszteségtérítési igénye jelentős mértékben nő majd.

Szerző
Pető Dávid