Szolnok TV

Ma 2023. Március 25. Szombat, Irén napja van.

NEMZETKÖZI SZERDA LESZ A SZOLNOKI SPORTBAN

Ha szerda, akkor nemzetközi kupanap. A Szolnoki Dózsa Szicíliában játszik holnap délután, a helyi viszonyok között szokatlanul korán, három órától. Némileg később, hatkor kezdődik az Olaj meccse a Nagyvárad ellen. A pólócsapat ma reggel indult az időjárási előrejelzések szerint egyáltalán nem napsütötte Syiracuzába


Korán kellett kelniük a szolnoki pólósoknak, háromnegyed nyolckor volt a gyülekező a Vízilabda Arénánál. A nagy sürgés- forgás célja, hogy a csapat elérje azt a repülőgépet, amely Szicíliába megy. A sziget legnépszerűbb pólócsapata, az Ortigia lesz az ellenfél az Euró Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Szicíliában a következő napokban szakadni fog az eső, hatvan milliméter csapadékot jósolnak, emellett árvízveszély is fenyeget a szigeten, mindennek tetejébe kitört az Etna is. Ilyen környezeti hatások nehezítik az Ortiga elleni meccset. A zöld- fehér csapat háromból három meccset nyert eddig az olasz bajnokságban és a két gigásszal- a Reccoval és a Bresciával- együtt veretlenek a Serie A-ban. Az Ortigia legismertebb játékosa a kapus Tempesti, aki negyvenegy éve minden dörzsöltségével segíti a fiatalokat. Lévén a szirakuzai csapatban csak nála jóval fiatalabbak szerepelnek. Például Simone Rossi, a magyar labdarúgó- válogatott szövetségi kapitányának fia. Két montenegrói légiós mellett olasz junior- válogatottak alkotják az Ortigia keretét. De van szolnoki szál is, hiszen Zsivko Gocics a 2004/2005-ös szezonban volt a syracusai csapat játékosa. A LEN Euro Cup negyeddöntőjének első mérkőzése szerdán 15 órakor kezdődik, a visszavágót november 10-én rendezik a Vízilabda Arénában.

Második hazai FIBA Europe Cup- mérkőzésére készül a Szolnoki Olajbányász, amely két hete 17 ponttal győzte le a Portót, a múlt héten viszont ugyanilyen arányban kapott ki Varsóban a Légiától. Szerdán 18 órától az a Nagyvárad lesz az ellenfele, amely a lengyel és a portugál csapattól is vereséget szenvedett.

Szerző
Kropp Anikó