Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

DIÁKOK TÁMOGATÁSÁRÓL DÖNTÖTTEK

Támogatni a megszerzett tudást. A város a szolnoki felsőoktatásban és a helyi középiskolákban tanuló diákokat is jutalmazza, ha tanulmányaikban, a sportban vagy a kultúra területén szép eredményeket érnek el. Az ösztöndíjak mértéke különbözhet, tanulás ösztönző szerepe azonban mindenkinél ugyanaz. Az oktatási, kulturális és ifjúsági bizottság ülésén tárgyaltak a támogatottak személyéről is.


Két előterjesztésben is szó volt a diákok támogatásáról. Az egyik a campuson tanulók ösztönzéséről szólt. E szerint a megyében élő, de a szolnoki campuson tanuló, jó tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatókat összesen 20 millió forint keretösszegben támogatják. Ebből 4 millió forintot az önkormányzat áll, a többit a Szolnok Város Jövőjéért Alapítvány biztosítja.

A középiskolások 4,5-es tanulmányi átlagnál lesznek jogosultak ösztöndíjra, de nézik a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményeket, a sport és kultúra terén elért sikereket, valamint azt is, hogy a tanuló mennyire vesz részt aktívan a város ifjúsági életében.

A tanulmányi eredmény támogatása egyrészt ösztönzi magát a tanulást, másrészt fiatalokat megtartó ereje is van, ezzel motiválják a diákokat, hogy a Szolnoki Főiskolát, illetve tanulmányaik befejezése után is Szolnokot válasszák.

Szerző
Skultéty József