Szolnok TV

Ma 2022. Január 19. Szerda, Sára napja van.

BELEFUTOTTAK ELSŐ HAZAI VERESÉGÜKBE A KOSARASOK

Tegnap este elszenvedte első hazai vereségét a Szolnoki Olajbányász. A kilencedik fordulóból elhalasztott Sopron elleni meccsét a válogatott szünet után pótolta a csapat, a vendégek 76-73-ra nyertek.


Két éve Szolnokon dirigálta először a Sopront Kosztasz Flekavarakisz, egy éve  ugyancsak Szolnokon vezényelte utoljára csapatát. Második soproni korszakát is Szolnokon kezdte a görög szakvezető. A mérkőzés eredeti időpontjában Rogic játékengedélye élt a szövetségnél, Solanoé nem, ezért a dominikai irányító nem szerepelhetett a meccsen. Amelyet a Sopron kezdett jobban. Izgalmas, küzdelmes, de nem magas színvonalú négyszer tíz percet láthatott a közönség. Két perccel a vége előtt 70- 69-re vezetett a Sopron. A korábban Szolnokon kupagyőzelmet és bajnoki aranyat ünneplő Ford bedobta mindkét büntetőjét, Badzim válaszolt egy közelivel, Takács azonban a lélektanilag legfontosabb pillanatban dobott egy hármast. 32 másodperccel a vége előtt Cakarun duplájával 73-76 lett az állás. Az Olaj megúszta a meccs utolsó soproni támadását, a mérkőzés utolsó támadása a Szolnoké lehetett, de Cakarun triplakísérlete nem volt jó, így az Olaj elszenvedte első hazai vereségét a szezonban. 

 

KOSZTASZ FLEVARAKISZ, vezetőedző, Sopron KC

Azt gondolom, hogy ez egy korrekt eredmény. Azért mondom ezt, mert az első negyed végétől szinte végig mi vezettünk. Az öt- tíz- tizenöt perces periódusokban jobban álltunk. Végig kicsi volt a különbség, ennek ellenére megérdemeltük a győzelmet.- mondta a mérkőzés után a soproniak régi- új szakvezetője. 

A Sopron tizennégy éve, 2007 októberében nyert legutóbb Szolnokon.  

 

KOVÁCS PÉTER, csapatkapitány, Szolnoki Olajbányász

Mi nem azzal a mentalitással, nem azzal a hozzáállással mentünk ki a pályára, ami szerintem a csapatra jellemző és ez nagy probléma volt ma. Energia nélkül játszottunk, rengeteg hibát vétettünk védekezésben. Könnyű kosarakat kaptunk és a Sopron a hibáinkat ki is használta. Támadásban is kapkodtunk, nem úgy ment a labda úgy gondolom. Nem játszottunk úgy csapatként, ahogy mi tudunk.

Narráció: Az Olaj legközelebb szombaton játszik, a Kaposvár ellen ugyancsak hazai pályán.

 

Szerző
Gutai István