Szolnok TV

Ma 2024. Május 25. Szombat, Orbán napja van.

OLTÁSI AKCIÓHÉT KEZDŐDIK

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják jövő héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.


A kórházi oltópontok hétfőtől vasárnapig, reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz a vakcina az oltási akcióhéten, a szakrendelőkben kialakított oltópontok nyitvatartása azonban eltérő lehet. Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltópontokra. Ez esetben az oltás érkezési sorrendben fog történni, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják. Szolnokon a JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórházban az 1-es oltópontnál időpontfoglalással az 1-2. körös oltást, míg a 2-es oltópontnál időpontfoglalás nélkül 1-2. körös oltást sorszám osztással vehetik fel. A 3-as oltópontnál időpontfoglalással 3. körös oltást, a 4-esnél időpontfoglalás nélkül 3. körös oltás adják be. A hősök téri Rendelőintézetben kialakított három oltópontnál felvehető az első, második, harmadik körös oltás is, időpontfoglalással vagy anélkül. Az oltópontokról és nyitvatartásukról a koronavirus.gov.hu-n tájékozódhatnak. Az oltópontokon öt vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott.
Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A személyi okmányokat, a kitöltött beleegyező nyilatkozatot, az előző oltásaik igazolását minden oltakozó vigye magával.

Szerző
Szanyi Brigitta