Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

INDUL AZ OLTÁSI AKCIÓHÉT

Naponta körülbelül kétszázan kapják meg első, második, vagy harmadik körös oltásukat a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet oltópontjain. Hétvégén a legtöbben a harmadik oltásukat vették fel. Mától indul az oltási akcióhét, a kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják jövő héten a még oltatlanokat.


Mától indul az oltási akcióhét, a kórházi oltópontok vasárnapig, reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva. Szolmnokon a Hősök téri rendelőben is elérhető a vakcina. Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltópontokra. Ez esetben az oltás érkezési sorrendben fog történni, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják. Az oltópontokról és nyitvatartásukról a koronavirus.gov.hu-n tájékozódhatnak. Az oltópontokon öt vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott.
Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A személyi okmányokat, a kitöltött beleegyező nyilatkozatot, az előző oltásaik igazolását minden oltakozó vigye magával.

Szerző
Szanyi Brigitta