Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

ÓZONGENERÁTORT KAPOTT A KÖNYVTÁR

Ózongenerátor segíti a biztonságos kölcsönzést, illetve olvasást mától a Hild Viktor Könyvtárban. A készüléket a Széchenyi városrész önkormányzati képviselői ajánlották fel az intézménynek.


Az előző hullám idején a körzet önkormányzati képviselői maszkokkal, illetve kézfertőtlenítőkkel támogatták az intézmény munkáját. A könyvtár egy meghatározó közösségi tér az itt élők számára, ahol nemcsak olvashatnak, illetve kölcsönözhetnek, hanem különböző foglalkozásokon vehetnek részt. A magas látogatói szám miatt miatt fontos, a megfelelő és hatékony védelem.

„Az országot is elérte a 4. hullám, az eset számok emelkednek, az átoltottság viszonylag nagy, de ettől függetlenül azt gondoljuk, mivel az intézményeket nem zárták be. Tehát az óvodákat, bölcsődéket, könyvtárakat nem kellett az államnak bezárnia. Ezért még nagyobb fontossága van annak, hogy foglalkozzunk a prevencióval. Rehó János képviselő társammal úgy gondoltuk, hogy teszünk egy felajánlást.- mondta Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő.

A generátor magas fertőtlenítő tulajdonsága miatt rendkívül hatékony vírusok, baktériumok és kórokozók ellen. A szerkezettel nemcsak az épület helyiségei, hanem a visszahozott olvasmányok is fertőtleníthetők.

„Pontosan ugyanígy vannak a polcon a könyvtárban a könyvek, mint amikor leveszek egy doboz tejet vagy egy csomag lisztet, ugyanúgy esetleg megfoghatják mások előttem. Tehát nem nagyobb a kockázat. Illetve mikor visszahozzák a könyveket, azt sem azonnal kapják vissza, mint ahogy kézfertőtlenítéssel nyúl hozzá mindenki.”- mondta Czakóné Gacov Katalin a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója. 

 A város könyvtárai a jelenlegi szabályok szerint mindenki előtt nyitottak. Azonban az épületekben kötelező a maszk viselés, illetve a belépés előtti kézfertőtlenítés.

Szerző
Hatvani Brigitta