Szolnok TV

Ma 2022. Október 4. Kedd, Ferenc napja van.

PALYA BEA SZOLNOKON

Gyökereiről, népzenéről, lélekről, életmódról, közösségekről is beszélt szerda este Palya Bea a Szandaszőlősi Művelődési Házban. A közönségtalálkozón nem maradt el a népdaléneklés sem, hiszen a Prima-díjas előadó saját szerzeményeit is elhozta Szolnokra.


Különleges dallal kezdte szolnoki közönségtalálkozóját Palya Bea. A Prima-díjas magyar népdalénekes a bagi néptánccsoportban kezdett táncolni és énekelni. Később Párizsi ösztöndíjasként indiai énekestől tanult, majd saját együttest alapított, az utóbbi években pedig egyre hangsúlyosabbak saját szerzeményei, dalai.

PALYA BEA Prima-díjas magyar népdalénekes:

Áténekeltem magam a következő szintekre. Ezt azért tudtam megtenni, mert a népzenében ugyanez történik. Ott egy kicsit közösségibb formában. Onnan tanultam azt, hogy addig nem nyitom a számat énekre, amíg nincs miért.

 

A fesztiválok, népzenei találkozók kedvelt fellépője Prima-, Artisjus- és Fonogram-díjjal is büszkélkedhet. Két kislányát egyedül nevelő anyaként fontosnak tartja a lélektől lélekig való közlést, az információátadást. Tanárként, coachként, trénerként is dolgozik, a pandémia alatt pedig létrehozta „igen” közösségét, ahol 2 ezer emberrel beszélget napról napra.Az online létben az egymás iránt érzett tisztelet, az őszinte eszmecsere- „ Én” üzenetekkel valamint a tanítás teszi ki napjait- az éneklés és a fellépések mellett.

Szinkron: PALYA BEA Prima-díjas magyar népdalénekes

Az én tanyagagaim egyetlen gesztusban összefoglalható lényege:  a másfelé mutogató ujjat, hogy miattad rossz nekem, hogy miatta, meg miatta, meg a főnök miatt, a kormány miatt, a nem tudom ki miatt, ezt az ujjat fordítsa maga felé. Tegye fel  kérdést: mit tehetek én, mi az amit másképp csinálhatok.

Az énekesnő beszélt életmódjáról is. Amíg a szolnoki érdeklődő közönség kabátban, sálban ülte végig a beszélgetést, addig ő mezítlábas papucsban, nyári ruhában. Mint elmondta, a Wim Hof légzésnek köszönhetően ma már jóban van a hideggel és ilyenkor sem didereg. A Palya Beával készült beszélgetést szeptember 30-i életmódmagazinunkban láthatják.

Szerző
Sebestyén Andrea