Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

PÓLÓS VERESÉG, KOSARAS SIKER

Elvesztette bajnoki veretlenségét a szolnoki pólócsapat, amely szombaton a Vasastól kapott ki idegenben négy góllal. A kosarasok viszont továbbra is repesztenek: a tizedik fordulóban Körmenden nyertek tizenegy ponttal.


A Komjádi Uszodában rendezett meccsen a Vasas kezdett úgy, ahogy a Szolnok szokott a bajnokságban. Az alig egy hónapja kinevezett Szlobodan Nikics csapata egy- egy után négy gólt lőtt megválaszolatlanul, a második negyed elején 5-1-re vezetett a hazai csapat. Innentől már ellenfele és saját maga után futott a Dózsa, amely igazán közel már nem tudott kerülni ellenfeléhez. Lévén emberelőnyben kidobta a medencéből a labdát, vagy valakinek a kezéről esett le a játékszer fontos pillanatban. Konarik Ákos három gólt lőtt, rajta kívül még Schmölcz és Szeghalmi volt eredményes, a Vasas 9-5-re nyert. Most másfél hét meccs nélküli időszak kezdődik, ez alatt kell összerakniuk magukat újra a játékosoknak egyénileg és csapatszinten is.

Piros- fekete rangadót rendeztek a férfi kosárlabda- bajnokságban. A Körmend a meccs elején 7-3-ra vezetett, de néhány röpke pillanatot leszámítva ekkor volt utoljára előnyben az MTE. Az Olaj 7-0-ás etappal zárta az első negyedet és három ponttal vezetett az első tíz perc után. A második negyedben egyetlen pontra feljött a Körmend, de az Olajban bőven volt szufla, így nyolcpontos előnyt épített ki. Igaz, ezt követően kissé beragadt és a nagyszünetre megfelezték a különbséget a hazaiak. A harmadik negyedben már tíz is volt a vendégelőny, de ennek a negyednek a végét is az MTE tudta le jobban. Négy pontos Szolnok- vezetésről kezdődött az utolsó tíz perc, amely kisvártatva már tízen túli lett. 93-82-re győzött az Olaj, amely továbbra is stabilan tartja második helyét. Badzim 19 pontos és hat gólpasszos meccset tudott le, Cakarun viszont 21 ponttal és 10 lepattanóval dupla- duplát ért el, Solano és Subotics is tíz pont fölé jutott. A bajnokság a válogatott programja miatt egy időre leáll, de az Olajbányásznak szerdán még lesz egy FIBA Euro Cup-meccse Nagyváradon.

Szerző
Gutai István