Szolnok TV

Ma 2021. December 8. Szerda, Mária napja van.

RÁKÓCZIFALVAI TŰZOLTÓLAKTANYA AVATÁSA

Tizennégy hónap alatt készült el a rákóczifalvai polgárőrök és az önkéntes tűzoltók új székháza. Az épület megálmodója azonban már nem érhette meg az ünnepélyes avatást, a szombaton átadott székház Hoffmann Imre nevét viseli.


A tavasszal elhunyt Hoffmann Imre nevét viseli a szombaton átadott tűzoltó- és polgárőr székház Rákóczifalván.

DR. KÁLLAI MÁRIA, országgyűlési képviselő (Fidesz- KDNP): Nagyon nehéz megrendülés nélkül beszélni arról, hogy íme, itt áll a vágyott székház, de megálmodója testben már nem lehet velünk. Kedves Imre! Itt kellene most állnod köztünk, így lenne kerek ez a történet, hisz Neked köszönhetően történelmi előrelépést jelent a Rákóczifalvai Polgárőr Egyesületnek és a Rákóczifalvai Városi Tűzoltó Egyesületnek, hogy saját ingatlanba költözhetnek.

 A székház alapkövét tavaly júniusban rakták le, még az ötletgazda jelenlétében. De az avatást a posztumusz szolnoki és rákóczifalvai díszpolgári címmel kitüntetett tűzoltó dandártábornok már nem érhette meg.

RÉTHY PÁL, közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, Belügyminisztérium: Bár természetesnek vesszük, de a helyi állampolgári biztonságérzet, a közbiztonság, a tűzbiztonság nem egy ajándék. Hanem az állami szervek és a helyi önkéntesek munkáján, együttműködésén, a helyi társadalom összefogásán nyugvó eredmény.

Az új székház emeletén kialakítottak egy Hoffmann Imre- emlékszobát, amelyben a nagy lokálpatrióta személyes tárgyait állították ki.

 TÚRÓCZI IMRE, polgármester, Rákóczifalva: Rákóczifalva település, lakosság gazdagodott ezzel a székházzal. Egy szép épület, amely modern, de megőrizte a hagyományos építészeti stílust és felfedezhető benne a korábban itt állt ház épületének jellege.

 A nyolcvan négyzetméteres, kétszintes épületben a közös terek mellett egy- egy irodát kaptak a polgárőrök és az önkéntes tűzoltók. Az épület mellett egy kétállásos garázs – a két egyesület járműveinek –, valamint egy nyitott, fedett szín is felépült.

 

Szerző
Pető Dávid