Szolnok TV

Ma 2022. Augusztus 17. Szerda, Jácint napja van.

RENDŐRMIKULÁS AZ ADVENTI FALUBAN

Mikulás piros sapkában. Értékes és hasznos ajándékokért szállhattak ringbe azok a járókelők akik elfogadták a rendőrség invitálását és kitöltötték az adventi faluban kiosztott kérdőíveket, vagy válaszoltak a Mikulás kérdéseire. A „Látni és látszani” program ünnepváró  eseménye ezúttal is a gyermekek körében volt a legnépszerűbb. 


Bátraké a szerencse… no persze a bátorság mellett azért tudásra is szükség volt hétfőn a Kossuth téren ahol az adventi faluban megpihenő Mikulás nem arra volt kíváncsi, hogyan viselkedtek, szót fogadtak-e az év során szüleiknek az ajándékért sorban álló gyerekek, sokkal inkább arra: tisztában vannak-e a gyalogos és kerékpáros közlekedés rájuk vonatkozó szabályaival.

 

DÁVID MÓNIKA r. őrnagy, titkár, JNSZ Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

„Minden évben kitalálunk valamilyen újdonságot és idén úgy gondoltuk, hogy elhívjuk az egyik kollégánkat aki itt van most, csak mikulásnak álcázza magát a gyerekek nagy örömére, hiszen rengetegen itt vannak. Föltesz a mikulás egy- egy közlekedési kérdést a gyereknek amire ők válaszolnak.”

 

„Kerékpárral száguldozni szeretsz ugye? … Igen…. De előbb utóbb meg kell állni... Akkor mi az amivel megállsz a kerékpárral? … Fék … Fékrendszer. Szuper. … Ha előtted megy valaki és nem akarod előzni egyszer fékezel, meg mi van még a kerékpáron? … Lámpa is van.”

 

Méghozzá kettő is amiről- még a rendőrüket is meglepte- bizony a gyerekek is tudnak. A baleseti statisztikák miatt került előtérbe az utóbbi időben a gyalogosok és kerékpárosok láthatóságának kérdése, amire különösen most indokolt felhívni a figyelmet, hiszen jóval korábban sötétedik mint nyáron, ráadásul az időjárási viszonyok is kiszámíthatatlanok.

 

 DÁVID MÓNIKA r. őrnagy, titkár, JNSZ Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

„Az október óta folyamatban lévő Látni és látszani akciónkban már így is rengeteg láthatósági ajándékot kiosztottunk, de amíg csak bírjuk adjuk ezeket, hiszen a célunk, hogy ne üssenek el egyetlen gyalogost, kerékpárost sem, hogy a járművezetők észlelhessék őket.”

Szerző
Pető Dávid