Szolnok TV

Ma 2024. Június 15. Szombat, Jolán napja van.

RENDŐRSÉGI BESZÁMOLÓ A KÉPVISELŐK ELŐTT

Továbbra is kiemelt feladatának tekinti a rendőrség a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartását. E mellett a küszöbön álló idegenforgalmi szezonra is készülnek a vármegye rendőrei a frekventált turisztikai céltelepüléseken. A vármegyei közgyűlés délelőtti ülésén beszámoló hangzott el a tavalyi év közbiztonsági helyzetéről.


A pandémia előtti utolsó évet- 2019- et idéző bűnügyi tendenciák érvényesültek tavaly a vármegyében. Ez összességében jó hír ami azt mutatja, hogy kezd visszatérni mindennapi életünk a régi kerékvágásba. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne dolga a rendőrségnek. Árnyalja a képet, hogy a kiemelten kezelt súlyos bűncselekmények felderítési aránya enyhén csökkent, viszont a közterületen elkövetett cselekmények gynúsítottjait szinte kivétel nélkül elfogta a rendőrség. Kunmadaras, Besenyszög, Karcag, Szolnok. Ezeken a településeken könyvelhette el a legnagyobb kábítószer fogásokat tavaly a vármegyei rendőrfőkapitányság. A rajtaütések során minden esetben egy kilogrammot meghaladó drog került elő. Kunmadaras, Besenyszög, Karcag, Szolnok. Ezeken a településeken könyvelhette el a legnagyobb kábítószer fogásokat tavaly a vármegyei rendőrfőkapitányság. A rajtaütések során minden esetben egy kilogrammot meghaladó drog került elő. A vármegye rendőrei közül tavaly többen is országos elismerést vehettek át munkájukért.

 

„Én személy szerint is azt tapasztalom JNSz Vármegyében, hogy igyekszik mindenki jogkövető módon élni az életét. Aki pedig nem, az arra számítson, hogy mind a nyomozóhatóság-, mind az igazságszolgáltatás szigorúan felelősségre fogja ezért vonni.”

 

Hangsúlyozta Hubai Imre a közgyűlés elnöke. A testületi ülés másik napirendi pontja már pénzügyeket érintett: mint kiderült a vármegyei önkormányzat és annak hivatala stabil gazdálkodás mellett folytathatja munkáját.

 

 „Mint ahogy az a mai közlönyből kiderült JNSZ Vármegye is kapott egy kis rezsikiegészítést a megnövekedett rezsiköltségek fedezetére, hiszen bennünket is ugyanúgy sújtanak a háborús infláció miatt elszabadult energiaárak.”

 

A Közgyűlés többségét alkotó Fidesz frakció tagjainak szavazatával a képviselők elfogadták a csatlakozást ahhoz az országgyűlési határozathoz ami az orosz- ukrán háború tárgyalásos megoldását szorgalmazza. A határozat módosítását kérő ellenzéki frakció javaslatát a napirend tárgyalása előtt leszavazták.

Szerző
Tálas László