Szolnok TV

Ma 2022. Január 19. Szerda, Sára napja van.

200 SZERETETDOBOZT KÜLDENEK A MEGYÉBŐL KÁRPÁTALJÁRA

Ajándékdobozok szeretettel. Kétszáz szeretetdoboz gyűlt össze megyénkben a Magyar Református Szeretetszolgálat akciója során. Háztartási- és élelmiszereket, ruhaneműt és játékokat adományoztak a Kárpát-medencében élő rászorulóknak. A megyeházán összegyűlt adományt ma adták át a szeretetszolgálat vezetőjének.


Kétszáz darab szeretetdoboz. Idén ennyit gyűlt össze az elmúlt közel egy hónap alatt Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Önkormányzatok, civil szervezetek, alapítványok és magánszemélyek csatlakoztak a Magyar Református Szeretetszolgálat akciójához.

 

HUBAI IMRE elnök, JNSZ Megyei Közgyűlés (Fidesz-KDNP)

„A szeretetdobozokba olyan elsősorban olyan tartós fogyasztási cikkek kerültek, melyek a tisztálkodást szolgálják, és olyan élelmiszerek, melyek tartósak. Édesség, száraztészta, kakaó, keksz, olyan minőségű legyen ami az eltarthatóságot hosszan eltarthatóvá teszi.”

 

A dobozok tartalmát úgy válogatták össze, hogy egy család egy heti tartós élelmiszer szükségletét fedezze. Akadtak olyan adományozók, akik azt is megjelölték a dobozon, hogy milyen korosztályú kisfiúnak, vagy kislánynak tettek bele játékokat. Az adományokat határon innen és túl rászoruló magyar családok kapják.

 

JUHÁSZ MÁRTON ügyvezető igazgató, Magyar Református Szeretetszolgálat

„Ennek az adománynak a fele Kárpátaljára fog jutni, mert az ott élők vannak a legnehezebb helyzetben.”

 

Az akció az önkéntes segítség fontosságára is felhívja a figyelmet -mondták a szervezők. Ebben Jász-Nagykun-Szolnok megye a szeretetdoboz akcióval bizonyított.

 

FODOR GUSZTÁV református lelkipásztor, az akció megyei koordinátora

„Hogyha mi lehajlunk, észrevesszük aki szegényebb, ez az akció most erről szól.”

 

A szeretetdoboz adománygyűjtés véget ért, a munka azonban nem. A Magyar Református Szeretetszolgálat hamarosan 3 ezer rászoruló gyermek személyes kérését teljesíti, míg a megye jótékonysági sütivásárt szervez a látás- és hallássérült emberek mindennapjait segítő szervezetek számára.

Szerző
Pető Dávid