Szolnok TV

Ma 2021. December 3. Péntek, Ferenc napja van.

SZOLNOK HŐSE CZAKÓ TIBOR

Szolnok Napjához kapcsolódóan adták át a Szolnok Hősei elismerést. Orvosok, nővérek, bölcsődei dolgozók, cégek alkalmazottak és még sokan mások. Valamennyien saját területükön segítettek a Covid járvány alatt. Ki mivel tudott. Életmentéssel, maszkvarrással, ózongenerátorral vagy bevásárlással. Czakó Tibor a kórházban állt helyt. 


A Szolnok Hőse elismerésre érkezett 41 felterjesztésből 18-at a Hetényi Géza Kórház Sürgősségi Osztályának és a COVID részlegének szakápolója Czakó Tibor kapott. Az emberségéért, segítőkészségéért, magas szakmai tudásáért felterjesztett egészségügyi szakdolgozónak hétfőn adta át a díjat Szolnok polgármestere.Czakó Tibor több ezer beteggel, esetenként naponta 70 pácienssel találkozott a legnehezebb időkben. Valamennyien védőruhába beöltözve látták eddig. Empátiája, kedvessége a legélesebb helyzetekben is megnyugvást, bizalmat adott a betegeknek.

CZAKÓ TIBOR sürgősségi szakápoló: 

A Covid részlegen tudtak velem találkozni, de ott beöltözve, nem látták az arcomat csak a nevemet látták.Hú nagyon boldog lettem, amikor hívtak, betegek hozzászólása özönlött, dicsérő szavaik nagyon jó érzés. A pszichés megterhelés nagyon nehéz volt, szívvel lélekkel kell csinálni, oda kell állni a betegek mellé.

Még úgy is, hogy többször elsírta magát otthon műszak végén. A család támogató ereje jelentette számára a bázist. A sürgősségi osztály covid légúti részleg sürgősségi szakápolójának szakértelmét a munkájában elért sikerei is nagyban alátámasztják. Kitartóan, a végletekig küzd az emberéletekért. A COVID megjelenése óta a frontvonalon harcol a betegek gyógyulásáért. Ő Szolnok Hőse.

 

Szerző
Sebestyén Andrea