Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

TRACK AND ROLL: TRAKTOROK VONULTAK FEL ABONYBAN

Track and Roll. Traktor és erőgép show-t tartottak Abonyban. A harmadik Tarka Téri Rendezvény elsősorban a helyi gazdákat csábította a főtérre, de a környékről is érkeztek szakmabeliek, hogy bemutatkozzanak és ismerkedjenek egymással. A látványos kiállítást és felvonulást színvonalas programok egészítették ki.


Ilyet sem látott még Abony főtere. Traktorok vették félkörbe a városházát. A harmadik tarka Téri esemény fő attrakciója a traktorok és erőgépek bemutatója volt. Abony mezőváros, sok gazdával, így nem váletlen, hogy megtelt a Track and Roll show. 30 munkagépet állítottak ki, elsősorban a helyiek. Pásztor Kálmán egy Kft-nél dolgozik, kis piros traktorával fűkaszálást, kerti munkákat, lombtakarítást végeznek. A gyerekek sokszor megállítják a városban, annyira tetszik nekik a traktor. Szívesen jött a bemutatóra is.

Nem véletlen, hogy a kiállításon is mindig tele volt a traktor fülkéje. Kelemen Dominik például itt ült először traktorban. Készül a fotó az egyik monstrum előtt, a másik pillanatok alatt megtelt utasokkal. Nem árt kipróbálni a vezetést már kis korban, és persze lehet fogócskázni a hatalmas kerekek között is. Ezernyi érdekesség, ami nem csak a kicsiknek látványosság. A drónbemutató családokat vonzott, a szárnyait 30 méter szélesre kitáró hidas traktor pedig szinte mindenkit.

Először augusztusban szerveztek Tarka Téri programokat, sikerét követően, a második Tarka Téren szeptemberben 2703-an énekelték együtt a „Sej, Nagyabonyban” című népdalt. A hétvégi shownál is az volt a cél, hogy kellemes időtöltést biztosítva erősítsék a közösséget Abonyban.

A traktorbemutatót estébe nyúló programok kísérték. Felvonulás, gólyalábasok, népi zeneszerszámok bemutatója és finom falatok gazdagították a Track and Roll showt.

Szerző
Skultéty József