Szolnok TV

Ma 2022. Május 22. Vasárnap, Júlia, Rita napja van.

A GARÁZSBAN ÉGETT KI EGY AUTÓ RÁKÓCZIFALVÁN

Majd minden értéke a lángok martalékává vált annak a rákóczifalvi idős házaspárnak, akiknek vélhetően zárlatos autója lobbantott lángra mindent. 100 négyzetméteren égett a garázs és az alsó épületek. A tűzoltók még időben megfékezték a lángokat, így a lakóépületre nem terjedt át a tűz.


Az égett , törött cserépdarabokat söprögeti Rákóczifalván Erzsike néni.

Így néz ki a garázs és a bent álló autó. Ez maradt a gázpalackból, mely szerencsére üresen várta a cserét az alsó épületben.

HEGYES ISTVÁN:

Hát olyan 2 óra után arra ébredtem fel, hogy világos van. Mondom nyitva hagytam a villanyt biztosan, de ahogy kijöttem láttam, hogy már az egész tető égett. Akkor a szomszédok szóltak a tűzoltóknak, négy kocsival kijöttek.

A lángok addigra már elérték a családi ház 100 négyzetméteres főépületének oldalát tetejét. A redőny megolvadt és a tető is megsérült.

NÉMETH ÁDÁM, tű. főtörzsőrmester, szóvivő, JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság:

Január 17-én virradóra érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, miszerint Rákóczifalván a Toldi Miklós úton egy melléképület ég. Szolnokról és Kunszentmártonból érkeztek ki tűzoltók. Azt tapasztalták, hogy egy garázsból és egy lakórészből álló nagyjából 100 négyzetméteres melléképület tetőszerkezete, illetve belső terének egy része áll lángokban. Ráadásul a garázsban álló gépkocsi is teljes terjedelmében égett.

Hat gépjárművel 22 tűzoltó érkezett. Négy vízsugárral oltották el a tüzet. Beavatkozásuknak köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat, így azok nem terjedtek át a 100 négyzetméteres családi házra, melynek tetőszerkezete ugyan kis mértékben károsodott, de a családi ház lakható maradt. A tűz martalékává vált mindenük, ami a garázsban és az alsó épületekben volt. Rotációs kapa, kerti szerszámok, edények, még a hűtőláda is. A család kára az előzetes becslések szerint 40 millió forint.

Szerző
Sebestyén Andrea