Szolnok TV

Ma 2022. Május 22. Vasárnap, Júlia, Rita napja van.

ÚJ CSOMÓPONTOK ÉPÜLNEK A HETÉNYI KÓRHÁZNÁL

Új forgalmi rendet alakítanak ki a Hetényi Géza Kórháznál: kanyarodó sávos csomópontok épülnek és jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be. A beruházás célja, hogy javítsák a szakasz országos közúti kapcsolatát. A földmunkák várhatóan március közepén kezdődnek. Tavasszal kiépítik a közműveket, a csapadékcsatornát, ősszel pedig a burkolatot és a közvilágítást. Az új csomópont várhatóan novemberre készül el.


A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából új forgalmi rendet alakítanak ki a Hetényi Géza Kórháznál, a Tószegi úton. A burkolatot kiszélesítik, járműosztályozós csomópontot és az ehhez szükséges burkolatszélesítést építenek ki, a teljes szakaszon kopóréteg- és szegélycserét végeznek. A tervezett beavatkozások miatt a taxiállomást áthelyezik, ahogyan buszmegállókat is átépítenek és a közvilágítást is korszerűsítik.
A munkálatok várhatóan március közepén kezdődnek meg. A tervek szerint tavasszal kiépítik a közműveket, és a csapadékcsatornát, nyáron a szegélyt és a burkolatot, ősszel a közvilágítást és forgalomtechnikát. A kivitelezés teljes ideje alatt folyamatosan biztosítva lesz a két irányú forgalom. Sáv szűkítésekre, zárásokra, útcsatlakozások félpályás zárására kell számítani, valamint torlódások is kialakulhatnak. A forgalomterelések életbelépését megelőzően a kivitelező előzetes tájékoztatást ad majd a lakosságnak. A körülbelül 8 hónapig tartó munkálatok idejére a szolnokiak megértését és türelmét kérik. A beruházás célja, hogy javítsák a szakasz országos közúti kapcsolatát.

 

 

Szerző
Szanyi Brigitta