Szolnok TV

Ma 2024. Március 1. Péntek, Albin napja van.

ÚJABB ADOMÁNY

Több mint hatszáz családot támogat a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat. Napi rendszerességgel osztanak pékárut, zöldséget és gyümölcsöt, havonta egyszer pedig tartós élelmiszert. Ma húsz olyan család kapott adományt, ahol több gyermeket is nevelnek és az iskolakezdés miatt nem futná élelemre.


Jelentős adományozói tevékenységet végez idén a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület megyei koordinátoraként év végéig több ezer élelmiszercsomagot osztanak ki, és 620 rászoruló családot támogatnak.

 

Azoknak az embereknek próbálunk ma segíteni, akik gyerekekkel rendelkeznek és a szeptemberi időszak a tanévkezdésről szól, ez nagyon nagy nehézséget jelent a családoknak és mi ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani tartós élelmiszer csomagokkal. - 

- mondta Buzsáki Barnabás, megyei koordinátor. A szolgálat a városban hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton szervez osztást a szolnokiaknak. Ekkor zöldséget, gyümölcsöt és pékárut kapnak a rászorulók. A tartós élelmiszerosztást nem csak Szolnokon szervezik meg. Tegnap Vezsenyen jártak, a napokban pedig Nagykörüre is visznek adományt.

 

Szerző
Szanyi Brigitta