Szolnok TV

Ma 2023. Március 29. Szerda, Auguszta napja van.

FOTÓKIÁLLÍTÁS A BEZÁRTSÁG UTÁNI ÉLETRŐL

„Együtt! Újra!” A koronavírus bezártsága után ismét megnyílt a világ mindenki előtt, ezt örökítették meg fotókon fiatal önkéntesek a Nemzeti Ifjúsági Tanács fotópályázatára. A beérkezett képekből vándorkiállítás indult, melynek egyik állomása Szolnok.


(7036) Táncolni a Borzsovai Lecsófesztiválon, (7037) vagy épp Ózdon, hirdetve a felszabadultságot, mindkettő felemelő érzés. A (7039) gyermekek önfeledt játéka és öröme, vagy a (7038) kerecsendi táborozás elkapott pillanatai mind-mind élmények, melyeket a nemzeti Ifjúsági Tanács felhívására, fiatal fotósok örökítettek meg. Több mint 80 pályamű érkezett a versenyre, melyek közül a legjobb 20 vándorútra kelve jutott el Szolnokra. Valamennyi kép különlegessége, hogy a 202a márciusa után bevezetett karantént követően, a fellélegzés első pillanatait örökítette meg.

A nyilvános fotópályázat célja volt, hogy az újraindult programokon keresztül mutassa be azokat az értékeket, melyeket a hétköznapok során természetesnek veszünk.

A fotókat a 18 és 35 év közötti fiataloktól várták, nem véletlenül. A szervezők az ő látásmódjukon keresztül szerették volna bemutatni a közösség, az együttlét szépségeit.

A kiállítás léehetőséget nyújt arra is, hogy bemutassa a civil közösségeket, azok munkáját és mindennapjait.

Egy jó zene, a sport, a művészetek, egy kirándulás vagy a barátokkal, családdal együtt töltött percek értékesek -sugallják a képek, melyek február elsejéig tekinthetők meg a Plaza emeletén.

Szerző
Skultéty József