Szolnok TV

Ma 2024. Április 16. Kedd, Csongor napja van.

ÚJRAKÖTIK A SZERZŐDÉSEKET

Év végén lejárnak a stégbérleti szerződések, melyeket újraköt a KÖTIVIZIG. Az érintettek hamarosan megkapják a tervezetet. Az éves díj 20 ezer forintra, az időszak pedig 10 évre emelkedik. Az elhagyott gazdátlan stégek bontását a napokban kezdi a megbízott vállalkozó.


Az országban 4 éve még 380 ezer horgászt tartottak számon. Mára 800 ezren hódolnak e szenvedélynek. Közülük sokan az Alcsi-Holt -Tiszán teszik ezt. Szerződésük azonban december 31-én lejár.

 LOVAS ATTILA igazgató,  KÖTIVIZIG:

Az összes szerződés lejár év végével. Leghosszabbak 3-4 évesek voltak, de most összevártuk őket és egységes eljárás szerint szeretnénk az újrajötéseket megtenni.

 

 Az új eljárástrend több mint ezer tulajdonost érint.

 

KATONA GÁBOR osztályvezető, KÖTIVIZIG Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Osztály: 

Tehát 1144 stéget vettünk nyilvántartásába. Ezeknek egy része ingatlan vetületében helyezkedik el. Ők decemberben számíthatnak arra, hogy megkeressük őket szerződésük meghosszabbításával. Mér most értesítettük azokat akiknek nem megfelelő állapotban találtuk a létesítményeiket. 74 esetben küldtünk ki felszólítást.

 

 Az érintettek szeptember 15-ig kaptak haladékot a stég rendbetételére. Egy vállalkozó pedig már elkezdte a gazdátlan, elhanyagolt úszóművek felszámolását, Első körben 13 -at bontanak el. Akik nem tudják megjavítani stégüket, ők is elbontásra számíthatnak és a továbbiakban nem kötnek velük új szerződést. Az Alcsi-Holt -Tisza halgazdálkodási hasznosítója a Tisza Horgászegyesület arra törekszik, hogy minél örömtelibb legyen a horgászat.

 SÜLE TAMÁS elnök, Tisza Horgászegyesület: 

Közösségi stégek létesítésére kötöttünk megállapodást, olyan elhanyagolt stégeket tettünk rendbe, ami közterületről megközelíthető. Így a horgászok a szendélyüknek tudnak helyet találni.

 

Tervezik a versenypálya 700-800 méteres meghosszabbítását is. Az Alcsi-Holt-Tiszáért Közalapítvány megújította a holtág kódexét, mely segíti a stég szabályozási terv végrehajtását-emelte ki a Közalapítvány képviselője Petráss András

Szerző