Szolnok TV

Ma 2021. December 8. Szerda, Mária napja van.

ÜNNEPI KÖNYVHÉT

Az ünnepélyes megnyitója csak csütörtökön lesz, de már kedden elkezdődnek az Ünnepi Könyvhét szolnoki rendezvényei. A már hagyományos könyvbemutatók mellett a Verseghy könyvtár olyan újdonságokat is kínál, mint például a társasjáték- kölcsönzés, vagy az irodalmi quiz night.


Tavaly a világjárvány törölte a könyvheti rendezvényeket is, így több mint két évnyi szünet után lehet újra megrendezni a könyv ünnepét. Az idei, részletes programok a könyvtár holnapján, a képernyőn látható címen érhetők el. A szolnoki programok már kedd délután elkezdődnek: helyi szerzők műveit mutatják be a Verseghy Ferenc Könyvtárban.

 

CZAKÓNÉ GACOV KATALIN, igazgató, Verseghy Ferenc Könyvtár

"Egyéb vendégeinket mindig az olvasóink javaslatai alapján választjuk ki, hogy ki legyen a meghívott. Idén Tomor Anita és R. Kelényi Angelika lesz a vendégünk, akiket jellemzően a női olvasóink kértek, illetve idén itt lesz egy másik toplistás szerzőnk, Romsics Ignác Széchenyi- díjas történész is, úgyhogy rá nyilvánvalóan a férfi olvasóink várnak már nagyon, általában ők azok, akik a könyveit kölcsönzik."

A Honmentők, honvesztők című legújabb Romsics- könyv bemutatója péntek délután öt órakor lesz a Verseghy Könyvtárban. Ugyanazon a napon a Korzó Kávézóban a felnőttek számára interaktív játékos vetélkedőt is tartanak. Az Irodalmi Quiz Night- ra négy fős csapatok jelentkezését várják, ugyancsak az itt látható címen. Nevezési díj nincs, a helyszínen csupán egy okostelefonra lesz szükség. Ha kvízest sikeres lesz, úgy a könyvtár feltett szándéka, hogy minden hónapban szervez más- más témában egy vidám, lazulós, jókedvű estét a felnőtteknek.

Szerző
Pető Dávid