Szolnok TV

Ma 2024. Július 15. Hétfő, Henrik napja van.

ÜNNEPI ZÁRVA TARTÁS-KÖNYVTÁR

Ma volt utoljára nyitva a könyvtár. Az olvasók nemcsak könyveket, hanem társasjátékokat is betáraztak az ünnepekre. Akik mégis olvasmány nélkül maradtak, a zárva tartás ideje alatt is elérhetik az online szolgáltatásokat.


Könyvkarácsonyfa fogadta a könyvtárba látogatókat. Máig. Az ünnepek alatt ugyanis zárva tart a könyvtár és valamennyi fiókintézménye.

VONA-GŐDÉR KRISZTINA kommunikációs referens, Verseghy Ferenc Könyvtár:

Legközelebb január 4-én nyitja meg a könyvtár a kapuit a fiókkönyvtárakkal együtt. A hosszabbításokat természetesen el lehet intézni telefonon vagy online. Aki még ezt nem tette meg, nézegess az elektronikus katalógust, nézegessék a könyvújdonságokat és akár pakk formában, tetessék félre a könyveket és januárban lehet jönni a könyvekért.

 

Legtöbben egyébként jóelőre betáraztak maguknak olvasnivalókat az ünnepekre. Népszerű az új szolgáltatásként megjelent társasjáték kölcsönző is. Már üresek a polcok. A 90 játék legtöbbje a családokat szórakoztatja az téli szünet alatt. Az év vége apropóján megtudtuk azt is, hogy a megújulásnak köszönhetően jó évet zárt a könyvtár.

Nekünk is nagyon rugalmasnak és innovatívnak kellett lenni ebben az évben. Az olvasói szokások megváltoztak. Kevesebben jönnek, viszont ha jönnek, akkor sokkal több könyvet vesznek ki. Ami szomorú, hogy a nyugdíjas korosztály kevesebbet jön, ami azonban érthető, mert védeni kell az egészségüket.

-tette hozzá a referens.

Ezért hozták létre a távolból is elérhető szolgáltatásokat. Az online elérhetőség és az elektronikus olvasójegy is megkönnyíti a könyvtár és az olvasók kapcsolatát, mely a tervek szerint 2022-ben még intenzívebb lehet.

Szerző