Szolnok TV

Ma 2021. December 3. Péntek, Ferenc napja van.

TISZA HÍD: VÉGET ÉRT A KERÉKPÁRÚT ÉPÍTÉSÉNEK ELSŐ ÜTEME

Véget ért az első ütem. Biztos lábakon áll a Kertész úti kerékpárút Tisza hídról lefutó szakasza. A munka azonban folytatódik- a második ütem a buszmegállót is érinti, ezért valószínűleg annak ideiglenes áthelyezésére is szükség lesz.

Nem korlátozza már forgalomterelő kordon a közlekedést a Tisza híd felhajtóján. Jó hír ez a Szandaszőlősről gépkocsival bejárók számára. De jó hír a kerékpárosok számára is, akik hamarosan végre egy tágas és biztonságos szakaszon vehetnek lendületet a híd előtt. A június 22- én megkezdődött felújítás már odázhatatlan volt.

 

„A töltés megcsúszott és egy komoly cölöp alappal való megerősítésre volt szükség amit talpgerendákkal fogtunk össze és annak a burkolása a múlt héten megtörtént így helyre tudtuk állítani a forgalmi rendet, a torlódások is nagymértékben csökkennek.”

 

Mondta Lits László a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. igazgatója. A felújítás második üteme egy rövidebb szakaszt érint majd.

 

„Itt van a buszmegálló is. Időszakonként egy- két napra adott esetben elképzelhető, hogy a buszmegállót arrébb kell tenni és egy más felszállási pontot kell kijelölni, de nagyon reméljük, hogy úgy meg tudjuk oldani, hogy az utasforgalom folyamatos legyen ezen a területen. Forgalmi rend változás az egyéb autóbusz közlekedésben nem fog okozni. Én úgy gondolom, hogy ez a befelé jövő forgalmat ne fogja befolyásolni.”

 

Az időjárás eddig kegyes volt a kivitelezőkhöz. Ha ez így marad a folytatásban is, körülbelül másfél hónap múlva elkészülnek a munkával. A kerékpárosoktól még türelmet kérnek- nekik a híd átellenes oldali gyalogos/ kerékpáros sávját, vagy a Tiszavirág hidat javasolják a bicikliút átadásáig.

Szerző
Tálas László