Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

"VIRÁGOS MAGYARORSZÁG KÜLÖNDÍJAT" KAPOTT SZOLNOK

Miniszterelnöki Különdíj Szolnoknak. A Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos Magyarország” versenyének eredményeképp most egy rendkívüli díjat vehetett át a megyeszékhely. Miután a 30 ezer főnél nagyobb települések kategóriájában a „Legvirágosabb úti cél” versenyt megnyerte, most különdíjas is lett a város. Az oklevelet, és a vele együtt járó félmillió forint támogatást az Ormos Imre parkban vehette át Szalay Ferenc polgármester.


Közel 50 ezer tő színes virág. Ennyit ültetnek ki minden tavasszal Szolnok közterületeire. Évről-évre egyre több a fa, nő a zöld felületek mérete, és minden esztendőben 2-3 ezerrel több virág pompázik a városban. Először 2017-ben nyerte meg a megyeszékhely a 30 ezer főnél nagyobb települések közt a „Legvirágosabb úti cél” versenyt, majd ezt követően idén nyáron is Szolnoké lett a fődíj. A Magyar Turisztikai Ügynökség megmérettetésén újabb elismerés érkezett a városban. Miniszterelnöki Különdíjat kapott Szolnok.

A verseny célja, hogy minél vonzóbbak legyenek a városok a turisták számára, és hogy minél kulturáltabb környezetben élhessenek az emberek saját településükön. A kulturált és vonzó környezet együtt jár az életminőség javulásával, a környezettudatos gondolkodás kialakításával és az épített örökség megőrzésével.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett verseny szakmai zsűrije a virágos parkok, terek mellett pontozza a hulladék gyűjtést, a lakosság, illetve a civil szervezetek aktív részvételét is a városban.

Szerző
Skultéty József