Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

WING TSUN KUNG FU SZEMINÁRIUM

50 éve oktatják Európában a Wing Tsun kung fu-t. A küzdősport hazánkban 1980-ban indult hódító útjára. A sport mellett évről-évre egyre többen teszik le voksukat városunkban is. A hétvégén a megyeszékhely szemináriumnak adott otthont.


Fejlődés és tanulás. Ez állt a középpontban ismét a Wing Tsun kung fu szemináriumon. A speciális napon 2005 óta vehetnek részt a tanítványok. Szombaton Dai Si-Fu Máday Norbert 9. nagymester Kelet-Európai főinstruktor tartott továbbképzést, aki 30 éve oktat országszerte.

„Nagyon érdeklődők, úgy látom szeretnék elsajátítani a kínai kung-fut, szeretik, ez nagyon fontos, mert aki szereti, az minden akadályt le tud győzni. Ez az alapja a wing tsunnak és általában minden emberi tevékenységnek. Ha az ember szereti, akkor boldog ez által, és ha boldog, akkor szép élete van.”- Monda Dai Si-Fu Máday Norbert.

A megye több pontjáról érkeztek a szemináriumra. Mintegy 30 kung fu rajongó gyakorolta a Pálfy-Vízügyi tornatermében az elsajátított mozdulatokat. A harcművészet technikája mellett, annak szellemiségét is elsajátíthatták a tanítványok.

„Mindenki azt gondolja, hogy a harcművészet az csak ökölből áll, harcból. De rá kell jönni arra az idő elteltével, hogy ez nem arról szól, nem csak arról szól, hanem arról szól, hogy milyen tiszteletet adunk a másiknak, milyen alázattal vagyunk a munkánk iránt, ha munkát teszünk bele, annak eredménye is lesz. Ugye a kung-fu kemény munkát jelent, tehát valójában az, amit beleteszünk, úgymint az életbe. bármibe, a szakmánkba, vagy bármi sportba, akkor annak is ki kell jönnie, ennek is a gyakorlás, a gyakorlás és a gyakorlás a meghatározó része."- Hangsúlyozta Békési István megyei vezető. 

Szerző
Hatvani Brigitta